Retrospective Q1

Community, Thoughts about...No Comments

You Are Here:Retrospective Q1

First three months of 2019 helped me realise that this year will be different.

We had the time to finish up the projects we started in 2018, study the market and prepare for the next initiatives.

Our activity in the past years involved forming teams and creating a proper environment for people to collaborate. This need came from the growth goals and the desire to launch new or significantly improved products.

This year started with more uncertainty than before and from the exploration discussion we had with potential clients there’s a sign that the strategy is changing.

The growth period seems to be followed by a time when teams must prove their effectiveness, maintain customer satisfaction and keep systems in a perfect state of functionality. At the same time the new wave of technologies involving artificial intelligence, automation and data science give teams the opportunity to demonstrate their applicability that goes beyond the marketing presentations.

I’m finishing up this retrospective with a reference to the first principle from the Agile Manifesto that states that the number one priority is customer satisfaction. This principle will remain valid in 2019, no matter the preference for a specific method or technology.

RO:

Primele trei luni din anul 2019 m-au ajutat să conștientizez că anul acesta este diferit.

Am avut un răgaz în care sa finalizam proiectele începute în toamna lui 2018, să studiem piața și sa ne pregătim pentru următoarele inițiative.

În activitatea noastră din ultimii ani ne-am implicat în proiecte care au presupus formarea de echipe și construirea unui mediu propice de lucru.

Nevoile au venit din obiectivele de creștere și dorința de a lansa cât mai repede în piață produse noi sau semnificativ îmbunătățite.
Incertitudinea de la începutul anului și discuțiile de explorare pe care le-am avut cu potențiali clienți sunt un semnal că strategia se schimba.

Urmează o perioada în care echipele trebuie sa își demonstreze eficacitatea, să mențină satisfacția clienților la un nivel optim prin livrarea continua de funcționalități noi și să mențină sistemele într-o stare de perfectă funcționare. În același timp noul val de tehnologii bazate pe inteligența artificială, automatizare și analiză de date reprezintă o oportunitate pentru a realiza proiecte de cercetare cu aplicații practice care să demonstreze cuvintele frumoase din prezentările de marketing.

Închei această retrospectiva cu o referință către primul principiu din Agile Manifesto care spune că prioritatea numărul unu a unei echipe este satisfacția clienților. Indiferent de modul de lucru, de preferințele pentru o tehnologie sau metoda acest principiu rămâne extrem de valabil în 2019.

image credits: https://unsplash.com/photos/8xAA0f9yQnE

Leave a Reply

Top
Cookie Settings