Dovelopers lansează, în premieră pentru România, primul studiu despre Agile

Published by Cristina Pana on

Cum influențează metodologia Agile comunitatea de software din țara noastră.

București, 9 aprilie 2019 – În contextul uneia dintre cele mai prolifice industrii ale momentului în România, cea de IT&Software, DOvelopers a analizat modul în care companiile de IT din țara noastră aplică bune practici, dar și care sunt interesele comunității de software.

În analiza conturată de DOvelopers au fost incluse companiile cu peste 5 de angajați și care depășesc cifra de afaceri de 50.000 de euro, în 2017. Astfel, în profilul luat în considerare, distribuția ne arată că 75% dintre companii au productivitatea anuală per angajat mai mică de 52.000 de euro, în vreme ce 50% dintre acestea înregistrează mai puțin de 34.800 de euro. La limita inferioară un procent de 25% nu ating 22.000 de euro productivitate.

Studiul intră în profunzimile utilizării metodologiei Agile și ilustrează analizele făcute prin grafice, întreg conceptul fiind disponibil pentru lecturare aici:  DESCARCĂ STUDIU

Analiza DOvelopers arată că 97% dintre respondenți au declarat că recomandă metodologia Agile de lucru, însă doar 51% s-au declarat mulțumiți sau foarte mulțumiți de actualul mod de lucru Agile.

Și, în timp ce Scrum conduce detașat preferințele privind metoda de lucru aleasă, cele mai multe companii de IT din țara noastră au între trei și cinci ani, de când utilizează aceste metodologii pentru a-și crește productivitatea.

Companiile de IT se orientează către metode Agile pentru a mări viteza de producție prin echipe autonome și a optimiza procesele de lucru, așa cum arată și studiul disponibil pe dovelopers.com.

Astfel, printre principalele beneficii câștigate regăsim creșterea vizibilității în cadrul proiectului, capacitatea de a livra rapid produsul în piață și procese de lucru mai bune.

De altfel, integrarea unei noi metode de lucru vine la pachet cu provocări precum rezistența la schimbare, lipsa clarității privind rolurile și responsabilitățile sau documentarea superficiale, iar pentru a redresa aceste probleme, echipele apelează la studiu individual, programe de învățare și sprijin specializat, oferit prin coaching și consultanță.

Despre DOvelopers

DOvelopers ajută companiile de IT să producă schimbări pozitive în modul de lucru, pentru a obține performanță ridicată. Echipa este formată din Eduard Budacu, Fondator & Agile  Coach și Cristina Pană, Co-Fondator & Learning Facilitator. Portofoliul conturat de-a lungul ultimilor trei ani, include clienți din e-commerce, IT, banking și telecomunicații.

#studiuagileinromania


1 Comment

Ce este un BPMS și cum vă poate ajuta să vă creșteți productivitatea rapid? - Encorsa · April 27, 2020 at 12:22 pm

[…] cât de Agile credeți că este compania dumneavoastră? Conform unui studiu realizat de DOvelopers, în 2017 doar 51%  dintre companiile de IT chestionate au declarat că sunt mulțumite sau foarte […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie Settings